Project Description

Quiromassatges

El quiromassatge és un conjunt de tècniques o maniobres executades manualment sobre part o tot el cos.

El sentit etimològic de “quiro”, és mà i massatge la forma d’aplicació per mitjà de diferents manipulacions.

Encara que el seu origen és antic, l’ésser humà sempre ha tingut un instint natural d’aplicar les mans fent un massatge sobre zones adolorides amb la idea d’alleujar les seves molèsties.

El massatge ha estat present al llarg de la història en cultures mil·lenàries:

  • A la Xina sobre el 1500 a. C., es redacta el tractat Mei – King, fent referència al massatge entre d’altres informacions de salut.
  • A l’Índia, en un dels seus llibres Ayur Veda (1800 a. C.), es troben referències a teràpies manuals.
  • A l’antiga Roma en moltes termes trobem a professionals del massatge terapèutic.
  • Hipòcrates (Grècia, 450 a. C.), deixa la seva obra “Tractat de les articulacions i fractures”.
  • En l’actualitat fem referència obligada al Dr. Vicente Lino Ferrándiz (1893 – 1981), qui encunya el terme de Quiromassatge i és creador de l’Escola Espanyola de Quiromassatge.

El Quiromassatge inclou tot un seguit variada de tècniques i manipulacions que influeixen en diferents nivells sobre el nostre organisme.

Les mateixes ens aporten elasticitat a teixits tensos, millorant el sistema circulatori i limfàtic, el que al seu torn porta a una millor oxigenació, nutrició d’aquests teixits i a una millor eliminació de residus metabòlics

Té un efecte sobre el sistema nerviós induint a relaxació:

  • Influint també sobre músculs i tendons, reforçant o deixant anar les articulacions
  • Estimula la capacitat d’autocuració del cos, millorant el seu estat i les tensions musculars, recuperant el múscul fatigat.
  • L’acció sedativa també es relaciona amb una acció antiàlgica.

Osteopatia

L’osteopatia està formada per un conjunt de tècniques per treballar diferents disfuncions de mobilitat en els teixits del nostre organisme, els quals provoquen trastorns o bloquejos en el mateix, prenent el cos com un tot.

La proposta és la recerca del reequilibri a nivell de l’esquelet, músculs, lligaments i fluir de líquids, donant una especial importància a la columna vertebral.

L’aplicació de manipulacions diferents adaptades a cada persona, treballant amb l’objectiu de buscar la reacció del cos perquè trobi el seu autoequilibri en els variats problemes o alteracions que es puguin patir.

La paraula Osteopatia prové del grec osteon: os i Patho: tot el que se sent, experimenta que ve de l’interior.

El precursor de la Osteopatia va ser el metge nord americà Andrew Taylor Still, nascut el 1828 a Virgínia. En 1874, Still comença a desenvolupar una teràpia basada en tècniques manuals que va definir sota el nom d’osteopatia.

L’any 1892, al costat del Doctor William Smith, funden la primera escola d’osteopatia (American School of Osteopathy a Kirksville, Missouri)

Terapeutes

AntonioQuiromassatgista / Osteòpata
JosepOsteopata/Quiromassatgista
JordiQuiromassatgista

Tens algun dubte?

CONTACTA AMB NOSALTRES